2014.jpg

 

Possement

lukkefrynseflyer.jpg

Vi fører eit stort utval i fargar av snorer og agramanar m.m.  frå Århus Possementfabrikk. Fabrikken har i tillegg eit lagerprogram av frynser, burr, rysj etc. som vi kan levere med 1-2 vekes leveringstid. Dei kan elles lage spesielle possement etter ønske.

Duskar og gardinband - Beskrivelse

bilde_018.jpg

Duskar utført i fleire størrelsar og utførelsar. Dei mindre typene med ei løkke på toppen kalt dusk og større type som brukes som gardin holdar og har løkker til å slå rundt gardina heiter gardinband. Begge typer består av duskens kropp, som ofte er støpt eller av dreia former eller en snøret del av dusken. Nederst kjem sjølve dusken som består av lause eller tvinna garn trådar.
 
Fryns.er og gardinband få du i fleire materialer, men viskose kan kun brukast som tvinna tråd, sidan garnet har for lite tyngde.

Dobbeltkjeder

Dobbeltkjeder er eit vevd polyesterband med to innvevede snorer som gir bandet effekt av å være to snore som løper parallelt med kvarandre.
Bandet er konstruert slik at når ein skyter ei krampe ned i mellom dei to halvdelane, vil den automatisk lukke seg sammen og derved skjule krampa. Ein hurtig og effiktiv måte å oppnå ein flott finish.
  
OBS: Det oppnås best resultat ved å bruke stiftepistol med langt nebb.

Møbelsnor

Møbelsnor er ei 5 mm dreia snor som består av to glatte og to ruglete deler. Møbelsnor får du som standard i 108 fargar og vert framstillt i polyester, ull eller viskose.
 
Møbelsnor kan leverast med påsydd fane for lettare montering.
Under kan du sjå snorkolleksjonen med standard møbelsnor. NB! Fargane er kun veiledande!

Puterysj løkke (Løkkefrynse)

Puterysj løkke er eit klassisk stykke møbelpossement med fleire bruksområde. Puterysj løkke er ei tett hekla frynse med innsynings kant og frynser/trådar av små fine løkker.
 
Puterysj løkke vert mest nytta til kantar på tepper og i puter, men er også godt egna til fremstilling af rosettar og annen pynt.

Agraman

Agraman kan leverast i ein mengde standard fargar , men kan også tilpassast i farge, breidde m.m. etter individuelle behov.
 
Agraman fra Århus Possementfabrik er spesielt utvikla til møbelpolstring. Mønster, materialer og fleksibilitet i vevninga er difor utvalgt spesifikt for å framstille det best mulige produkt til formålet.
 
Ein agraman består av eit vevd materiale av med ein ”renning” samt en ”innslagstråd”.
Ein opererar med 3 grunndelar på ein agraman:
   • Botnen  (frå grunnenningen)
   • Spiegel (frå mønsterrenningen)
   • Biese  (som på visse agramanar er dei oppghøya partia som ligger i midten på agramanen).

Frynse

66frynse.jpg
Frynser kan lagast i høgdene 4-25 cm. Alt etter type.
Frynsa består av ein kant samt faks som utgjer sjølve frynsa.
Frynsa kan  leverast med eit band i toppen som  kan brukast til å dekke, ved montering og kan lagast i materialane ull, polyester og viskose.
 

Puterysj skåren (Marabu)

marabu.jpg
Puterysj skåren, er eit vevd band på 2 cm bredde, med avklipte kantar, Puterysj skåren blir under produktion, klipt og dampa for å oppnå den spesielle halvrunde effekten som kjenneteiknar produktet.
 
Puterysj skåren vert nytta som mjuk plysskant på visse typer polstra møblar samt i puter og pledd.

Possement katalogen

file.jpg

Possementkatalogen, ny i 2011. Der er en del oppdateringar i denne, sjå liste nedanfor.

oppdatert_liste_2011.jpg

 

 

Scan Aprima,

Strandgata 21,

6150  Ørsta

telefon
: 70048400
telefax : 70048440
send e-post

sunblilla.jpg
logo248.jpg